Zoek
gratin van bosvruchten met sabayon van Kriek
4
10 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g bevroren bosvruchten
4 eitjes
Kriek bier
vanille ijs
amandelschilfers
Bereiding
1
laat de bosvruchten ontdooien en bewaar het sap ervan. Verdeel de vruchten over 4 bokaaltjes/glazen.
2
scheid de eigelen van het eiwit. Meet 4 eidopjes kriek af en 4 eidopjes vruchtensap. Meng deze goed samen met de eigelen.
3
Zet het kriek-ei-sap mengsel op een zacht vuurtje en klop krachtig tot je een sabayon krijgt. (!pas op de sabayon mag niet koken!)
4
Lepel de sabayon over de vruchten in de glazen. strooi er wat amandelschilfers over en schep als laatste er een bolletje vanille ijs over.
5
Smakelijk!
gratin van bosvruchten met sabayon van Kriek is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kriekensorbet
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Sabayon met Belgische kriek
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Jonge patrijsfilets met kriek
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kersensorbetijs Met Kriek Belle-Vue
0-10 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept