Zoek
Nouga ijs
4
45 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
150 gram suiker
2 eetlepels water
100 gram amandelschilfers
4 dl room
4 eiwitten
200 gram suiker (voor de saus)
2 dl water (voor de saus)
1 dl whisky
2 dl room (voor de saus)
100 gram fondant chocolade
Bereiding
1
IJS
2
Laat de suiker met het water koken en karameliseren (NIET ROEREN!!)
3
Bak de amandelschijfjes lichtjes in een pak of in de oven
4
Voeg de licht gekleurde amandelschilfers aan de gekarameliseerde suiker toe
5
Goed mengen
6
Spreid alles op een ingeboterde schaal uit een laat afkoelen
7
Eenmaal afgekoeld alles cutteren (niet te fijn)
8
De room opkloppen en er de de gecutterde amandelkaramel onder roeren
9
De eiwitten met 1 eetlepel bloemsuiker opkloppen1
0
Spatel er voorzichtig de room door1
1
Laat opvriezen in de ijsturbine (of gewoon in de diepvries plaatsen en af en toe omroeren (duurt langer))1
2
SAUS:1
3
Suiker met water laten inkoken tot een lichtbruine kleur1
4
Blussen met de whisky (vormt eerst blokjes, maar bindt weer door het koken) en onmiddellijk de room toevoegen1
5
Laten afkoelen1
6
DRESSEREN:1
7
Smelt de chocolade en doe in een spuittube1
8
Schep wat saus op de gekoelde borden1
9
Spuit er wat chocolade op in spiraalvorm2
0
Maak met een mespunt willekeurige vormen, zodat de chocolade en de saus zich wat mengenLeg 2 bollen nouga ijs op de saus
Nouga ijs is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept
Nouga chocolade koekjes met coco’s
0 min
Bekijk recept