Cantuccini ijs

4
10 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Als je gasten hebt en geen zin hebt in een uitgebreid dessert, dan is dit nagerecht vast en zeker een uitkomst.
  • 2 Het is namelijk erg lekker , apart en toch zó gemakkelijk om te maken.
  • 3 En ......Het geheel klinkt veel indrukwekkender dan het in feite is.
  • 4 Laat je verrassen en je gasten ook !
  • 5 Neem een bak roomijs van goede kwaliteit uit je vriezer en laat het in ca 20 minuten wat zachter worden.
  • 6 Ondertussen doe je koekjes in een plasticzak( hou 4 koekjes apart voor de garnering )en verkruimel ze in grove stukjes met een deegroller.
  • 7 Spatel de koekkruimels dan door het zacht geworden ijs en zet het een uurtje terug in de vriezer.De koekkruimels blijven licht knapperig.
  • 8 Serveer 1 of 2 bolletjes ijs p.p op een leuk bordje en decoreer met wat sliertjes chocoladesaus en/of wat vruchtjes naar keuze en een cantuccinikoekje.Eventueel serveer je er voor de volwassenen een glaasje amaretto bij.
  • 9 En ... voilà je hebt Italiaans cantuccini ijs.1
  • 0 Gemakkelijk en toch bijzonder.

Cantuccini ijs is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Perziken met amaretti
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Nectarinepakketjes
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Minitiramisu met citroen en perzik
15 min Nagerecht
Bekijk recept