1 Dit is zo`n leuk recept!Je hebt geen ijsmachine nodig alleen een (hand)mixer, even de mixer laten draaien, in de vriezer zetten en 6 uur later is je heerlijke ijs klaar!
2 Ik ga dit zeker maken voor de Kerst dan heb ik in ieder geval al één van de nagerechten klaar. Maar gewoon bij een etentje of welke gelegenheid dan ook zal dit zeker in de smaak vallen.
3 Koop slagroom met een vetgehalte van 30 tot35 % (De Lidl heeft houdbare slagroom van 35 %)
4 Je zou bvb ook een dubbele hoeveelheid ijs kunnen maken en dan het hele blikje gecondenseerde melk gebruiken en de rest van de ingrediënten gewoon verdubbelen. Het ijs blijft prima in de vriezer en ik betwijfel of het lang blijft staan.
5 Doe alle ingrediënten in een kom.
6 Zet de mixer erop en laat draaien tot het zachte pieken vormt.
7 Nu heb je een verrukkelijk, `cafè-latte-gekleurd, heel luchtig mengsel.
8 Giet het mengsel in een diepvriesbak en vries voor 6 uur of maak het een avond van te voren
9 Na 6 uur is het stevig maar nog niet hard. Na een nacht in de vriezer is het hard dus moet je het even in de koelkast zetten om wat zachter te laten worden voordat je het serveert. 1
0 Dit is alles makkelijk of niet? En de smaak? Echt super, super lekker! 1
1 Serveertips1
2 Garneer met cacao,chocolade of???1
3 Ja, bedenk zelf een idee.1
4 Het ijs is zo lekker, dat er niets bij hoeft, maar het oog wil ook wat.1
5 * Gecondenseerde melk is te koop bij supermarkt merk; Friesche vlag`
Super gemakkelijk koffie- ijs zonder ijsmachine is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)