Zoek
Gevulde appels
2
35 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 `grote goudrenetten
2 kleine appels
50 gr krenten
50 gr rozijnen
30 gr pecannoten ( optie)
3 el rirtsuiker
3 tl kaneel
2 blaadjes hartig taartdeeg van 10 x 10 cm
Bereiding
1
Deze appels zijn super lekker en ook fijn: je hebt gelijk je twee stuks fruit binnen. Hier komt ie.
2
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
3
Snijd van de twee grote appels de bovenkant eraf en hol de appels met een lepel uit, kijk uit dat je niet door de zijkant heen prikt.
4
Schil de twee kleine appels en snijd ze in kleine stukjes.
5
Meng de appelstukjes samen met de krenten, rozijnen, pecannoten, de suiker en het kaneel en roer het goed door elkaar.
6
Snijd lange stroken van het hartige taartdeeg en leg deze even aan de kant.
7
Vul de uitgeholde appels met het appelmengsel en leg drie stroken van het deeg in de breedte en lengte over de appel heen.
8
Klop het eitje los en bestrijk daarmee de bovenkant van het deeg.
9
Zet de appels op de bakplaat en bak ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.1
0
Heerlijk als dessert of gewoon als tussendoortje.1
1
Wil je iets extra's, dan serveer je de appel in een "spiegeltje " van vanille vla, of met een bolletje ijs.Mmmm
Gevulde appels is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept