Mascarpone ijs ( zowel voor machine als handmatig

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de melk tot het kookpunt , neem van het vuur en laat het gespleten vanillestokje ( zaadjes uitschrapen en toevoegen aan de melk ) een halfuurtje in de melk trekken en laat afkoelen. Splits de eieren en klop het eigeel met de suiker tot een dik romig mengsel , en klop het eiwit tot sneeuw.
  • 2 Meng de mascarponeroom met de vanillemelk en spatel het stijfgeklopte eiwit door dit mengsel .
  • 3 Draai nu het beslag tot ijs in de ijsmachine , en hebt u geen machine net als ik ; giet het mengsel in een ijsdoos en roer om het half uur om met een lepel , herhaal dit 3 keer en dan een uurtje laten rusten en klaar ben je .
  • 4 Eet smakelijk :)

Mascarpone ijs ( zowel voor machine als handmatig is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Basisquiche met spekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salsa
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bram's Salsa
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Ginger Ice Cream - Gemberijs-
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept