Appeltjes uit de pan met ijs.

1
10 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Appels zijn nu helemaal van het seizoen en liggen te kust en te keur in elke winkel. Echt een herfsttoetje dit. Warm en koud gecombineerd.
  • 2 Smelt het klontje boter in de pan en voeg dan wat appelschijfjes toe. Verdeel de partjes goed over de pan en bak ze aan beide zijden mooi bruin. Voeg de honing toe en laat de partjes karamelliseren.
  • 3 Als de appelpartjes mooi bruin zijn is het goed en kun je het bord opmaken. Vlij de warme appelpartjes in het midden. Daar bovenop het ijs met eventueel een toefje slagroom met de blaadjes munt. Of bestuif het ijs licht met een snufje kaneel naar smaak.
  • 4 Een lekkere variatie is, om wat blanke rozijnen toe te voegen bij de appeltjes in de pan met eventueel een klein scheutje Calvados.
  • 5 C1000 aangepast recept

Appeltjes uit de pan met ijs. is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Kalkoenfilet met salie-appeltjes
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenblokjes met appel en puree - speciaal voor kids
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geurige appeltjes met kaneel uit de oven
20 min Nagerecht
Bekijk recept