Zoek
Chocolade ijs
4
60 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600 ml volle melk
250 ml volle room
5 eigelen
75 gr melkchocolade Côte d'Or
70 gr kandijsuiker
2 el cacaopoeder
Bereiding
1
Zorg dat het koelelement minstens 24 uur in de vriezer zit.
2
Kook de melk met de chocolade en het cacaopoeder tot alles opgelost is.
3
Klop de eigelen met de suiker tot een witte massa.
4
Voeg hier de melk aan toe.
5
Voeg hier de chocolade en het cacaopoeder aan toe.
6
Laat dit alles koken tot je een streep kunt trekken op je lepel die niet meer uitloopt.
7
Laat dit alles afkoelen in de koelkast.
8
Meng de slagroom met de melk.
9
Zet de ijsmachine op en giet het mengsel erin. Laat dit 25 minuutjes draaien.1
0
Schep nu alles in een kom voor de diepvries en laat minstens 15 minuten koelen of tot gebruik.
Chocolade ijs is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept