Dijonnaise ijstaart

4
170 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 80° C.
  • 2 Bereid de meringue. Doe hier voor de 4 eiwitten samen met de bloemsuiker en het zout in een mengkom of een keukenrobot. Klop gedurende 10 minuten luchtig op.
  • 3 Doe het meringuebeslag in een spuitzak. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en spuit er in spiraalvorm 3 bodems van ongeveer 20 cm doorsnede op.
  • 4 Bak de bodems gedurende 150 à 180 minuten in de voorverwamde oven.
  • 5 Neem de meringuebodems uit de oven en laat ze volledig afkoelen op een rooster.
  • 6 Bestrijk na afkoeling de eerste bodem met een laagje van 2 cm Carte d’Or-vanilleroomijs.
  • 7 Plaats hierop een tweede meringuebodem en bestrijk die met 2 cm Carte d’ Or-Frambozensorbet.
  • 8 Dek af met de laatste meringuebodem en zet de taart gedurende 2 uur in de diepvries.
  • 9 Haal de taart uit de diepvries en strijk ze met een spatel volledig in met slagroom. Versier de taart naar eigen smaak en creativiteit (suikerversiering, marsepeinvormpjes,…).

Dijonnaise ijstaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Frambozen-ijstaart met pistachenoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootijstaart
280 min- Nagerecht
Bekijk recept
Schuim ijstaart
20 min + 5 uur in de vriezer - Nagerecht
Bekijk recept
Omelette Sibérienne met noten-karamelijs
895 min- Nagerecht
Bekijk recept

Schol met mosterdsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kibbeling met mosterdsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevuld picknickbrood
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Stokbrood gevuld met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept