smurfenijs

6
240 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 1) breng de helft van de melk aan de kook
  • 2 2) klop de eidooier los met de helft van de suiker
  • 3 3) klop de lauwe melk bij de eieren (best lauw anders is er risico op gekookt eitje)
  • 4 4) breng de rest van de melk en de suiker aan de kook
  • 5 5) meng de maïzena met een beetje water tot een glad papje en voeg aan de kokende melk toe en laat nog even staan op het vuur tot het vuur afgekoeld is en het papje lauw is
  • 6 6) voeg het vanilleextract toe en roer goed door
  • 7 7) voeg eventueel de blauwe kleurstof toe
  • 8 8a) doe alles in de ijsmachine en laat draaien
  • 9 8b) doe in een bakje en zet 2 uur in de vriezer klop daarna met de electrische klopper zo'n 5 minuten (vooral aan de zijkant van het bakje)zet nog een uur in de vriezer en klop weer zet nog 2x in de vriezer en mixen daarna heb je genoeg gemixt en kan het ijs beginnen volledig te bevriezen

smurfenijs is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker