Appelcompote met rozijnen

4
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de rozijnen in water tot ze zacht zijn. Rasp een theelepel van de schil van de citroen (alleen het gele deel, het wit eronder is bitter van smaak). Snijd de citroen doormidden en pers 1 helft uit. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukken.
  • 2 Kook de appels met de suiker, het citroensap, de citroenrasp en de geweekte rozijnen (of cranberries) in 10 à 15 minuten tot een dikke compote.

Appelcompote met rozijnen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Zuurkool met hamlappen en appelcompote
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde Franse kip
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Donder en hete bliksem
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Applecrumble met hazelnoten
10 min Gebak
Bekijk recept