1 Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken. Pel en snipper de uien. Fruit ze in 2 kneepjes vloeibare margarine zacht in ongeveer 5 minuten. Neem ze uit de pan en bak de appelplakjes om en om in de achtergebleven margarine. Verwarm de oven voor op 200°C.
2 Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een scheutje melk en de resterende vloeibare margarine. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Vet een ovenschaal in met vloeibare margarine. Schep de helft van de puree erin. Verdeel hierover de gefruite ui en maal hierboven peper. Leg hierop plakken appel, kruid met zout en peper en tenslotte de rest van de puree.
3 Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de hete bliksem ca. 25 minuten in de oven. Lekker met de gebraden kalkoenworstjes.
Hete bliksem met kalkoenworstjes is een recept van Solo Open Kitchen