Granité van vlierbloesem

4
10 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de suiker in een pan met 200 ml water en breng langzaam aan de kook. Blijf roeren totdat alle suiker is opgelost.Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Voeg het citroensap de vlierbloesem siroop nog 100 ml water en de wijn toe.
  • 2 Meng alles goed door elkaar en zet de substantie voor 2 uur in de vriezer in een platte plastic bak. Roer het geheel door met een vork ( na ca 2 uur) als de granité aan de randen begint te bevriezen. Plaats terug in de vriezer voor 30 minuten en roer weer door met een vork.
  • 3 Herhaal dit proces, totdat een luchtig crunchy effect is verkregen.
  • 4 Dien de granité op in gekoelde glaasjes met een lange ijslepel.
  • 5 Een heerlijk zomers verfrissend dessertje..
  • 6 Eigen recept en foto.

Granité van vlierbloesem is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hugo
10 min Snack
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Citroensorbetspoom
15 min-
Bekijk recept
Zomerfruitbowl
15 min-
Bekijk recept

Koffie Granite
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Granite
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gekonfijte Abrikozen Met Granite Van Abrikoos
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Granité van frambozen
20 min Nagerecht
Bekijk recept