Appels in witte wijn

4
10 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd ze in smalle parten en besprenkel ze onmiddellijk met het citroensap.
  • 2 Doe de wijn, suiker, kruidnagels en het kaneelstokje in een pan en breng alles langzaam aan de kook. Voeg de appels toe en kook ze 10 minuten op laag vuur. Schep de appels met een schuimspaan uit de pan en zet ze weg.
  • 3 Breng de wijn weer aan de kook en laat hem inkoken tot een dikke siroop. Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels. Doe de appelparten weer in de pan, laat ze in de saus afkoelen en serveer.

Appels in witte wijn is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept