geflambeerde aardbeien

4
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de aardbeien en ontdoe ze van hun kroontje
  • 2 Marineer de aardbeien in de rum en laat ze een uurtje staan op kamertemperatuur.
  • 3 Warm de pan met de solo en laat de suiker hierin smelten op matig vuurtje, eens de suiker begint te karameliseren op hoog vuur brengen
  • 4 de pan deglaceren met het sap van de limoen
  • 5 de aardbeien er o,der opschudden en het geheel flamberen met de Cointreau ( opgelet niet onder de dampkap houden omwille de grote steekvlam -->gevaar voor keukenbrand) en laat de alcohol uitbranden.
  • 6 dresseer de aardbeien op de borden.
  • 7 Giet wat van de siroop uit de pan over de aardbeien
  • 8 leg er een bol vanilleijs bij
  • 9 werk af met een blaadje munt op de vanilleijs1
  • 0 Smakelijk

geflambeerde aardbeien is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Geflambeerde aardbeien
Bekijk recept
Geflambeerde sinaasappel
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Geflambeerde noga met chocolade
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Calvadoskip met appels en oesterzwammen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept