Peertjes in bladerdeeg

4
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de peertjes door de helft en draai ze om. Haal nu het klokhuis eruit. Leg de halve peertjes op een snijplank en maak sneetjes in de peertjes, zonder ze helemaal in stukjes door te snijden.
  • 2 Leg het bladerdeeg op de snijplank en maak met een mesje de vorm van een peer. Zorg dat de halve peertjes er straks ruim in passen. Snij blaadjes uit het restje bladerdeeg en versier deze. Zie foto. "Plak "ze aan de peer vast.
  • 3 Voordat je de peertjes op het bladerdeeg legt, stop je een paar kleine stukjes chocolade op de plek waar eerst het klokhuis zat.
  • 4 Leg dan de peertjes van bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en bestrijk het bladerdeeg nu met wat losgeklopt ei.
  • 5 Strooi over de peertjes naar smaak nog wat kaneel.
  • 6 Bak de desserts nu 15 minuten in de oven (180 graden).
  • 7 Serveer extra feestelijk met een bolletje roomijs.

Peertjes in bladerdeeg is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stoofpeertjes met hangop
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
Charlotte met chocolade, peren en rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept