aspergesoep met garnituur

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 (20 min.)
  • 3
    - Verwijder het harde uiteinde en schil de asperges van de top naar de voet met een dunschiller. Hou 8 aspergepunten van ± 8 cm opzij en snij de rest in stukjes.
  • 4
    - Snij 1 blad van de prei (wit en groen) in 4 lange slierten van 1/2 cm.
  • 5
    - Snipper het preiwit fijn.
  • 6
    - Kook de aspergepunten 8 à 10 min. in lichtgezouten water. Doe er de laatste 2 min. de preislierten bij. Giet af.
  • 7
    - Bind telkens een preisliert rond 2 aspergepunten.
  • 8
    Voorbereiding
  • 9 (25 min.)1
  • 0 1 Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het preiwit 2 à 3 min.1
  • 1 2 Voeg de stukjes asperge toe en bestrooi met de bloem. Meng goed en voeg de groentebouillon toe. Laat 20 min. sudderen op een matig vuur.1
  • 2 3 Mix de soep en voeg de lichte room toe. Kruid met peper en zout.1
  • 3 Afwerking1
  • 4 Leg 1 aspergebundeltje in het midden van elk bord.1
  • 5 Tip1
  • 6 Verwarm de aspergebundeltjes in de oven of bak ze kort in een klontje boter.1
  • 7 Hou de schillen van de asperges bij voor een volgende soep.1
  • 8 Deze soep is ook lekker met diepvriesasperges.

aspergesoep met garnituur is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kraken & Fentimans Curiosity Cola
10 min Snack
Bekijk recept
Banana Mama mocktail
10 min Snack
Bekijk recept
Salade bécassine
20 min
Bekijk recept

Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde aspergesoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zuppa di asparagi verdi (groene aspergesoep)
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergesoep met ham en ei
25 min Voorgerecht
Bekijk recept