Zoek
GROENE ASPERGESOEP
4
60 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
100 GR GEROOKTE KIPFILET IN REEPJES
1 BUSSEL GROENE ASPERGES
2 LENTEUITJES in ringetjes
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
2 eieren, hardgekookt
800 ml groentebouillon
100 ml lichte room
1 klontje boter
1 kruidentuiltje, tijm laurier, peterseliestengels
peper en zout
Bereiding
1
spoel de asperges, verwijder het houterige stuk onderaan. Snij de asperges in stukjes van 2cm
2
fruit de ui met de knoflook glazig in de boter. Doe er het wit van de lenteuitjes bij en de asperges. Roerbak enkele minuten
3
blus de groenten met de bouillon, hang er het kruidentuiltje bij en breng aan de kook. Laat 10 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
4
Schep het kruidentuiltje eruit. voeg de room toe en pureer de soep met de staafmixer
5
pel de hardgekookte eieren en plet ze
6
doe de kippenreepjes en het groen van de lenteuitjes bij de soep; breng op smaak met peper en zout. Laat nog even doorwarmen.
7
Verdeel de soep over de borden en werk af met eikruimels. lekker met kaasstengels
GROENE ASPERGESOEP is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Romige groene aspergesoep
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde aspergesoep
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Zuppa di asparagi verdi (groene aspergesoep)
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergesoep met ham en ei
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept