Zoek
Gazpacho in tweevoud
8
130 min
Solo Open Kitchen
Soep
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
10 cl balsamicoazijn
zout en peper
2 stengels selder
2 eetlepels fijngehakte basilicum
12 cl Bertolli extra vergine
1 koffielepel tabasco
2 teentjes knoflook
700 g rijpe tomaten
1 rode ui
1 rode paprika
2 eetlepels fijngehakte koriander
125 ml light room
1 heschilde komkommer
0.5 ui
citroen (het sap van 1 citroen)
1 koffielepels komijn
Bereiding
1
Ontpit de tomaten en snij ze in grove stukken.
2
Schil de rode ui en hak hem fijn.
3
Ontpit de paprika en snij hem samen met de selderstengels in blokjes.
4
Pers de teentjes knoflook.
5
Doe alle ingrediënten in een kom en mix ze tot een romige soep.
6
Breng op smaak met zout en peper en laat 2 uur afkoelen in de koelkast.
7
Snij de komkommer in grove stukken, schil de ui en hak hem fijn.
8
Mix samen met de ui, de koriander, het citroensap en de komijn en voeg daarna de light room toe.
9
Breng op smaak met peper en zout en laat 2 uur afkoelen in de koelkast. 1
0
Doe de gazpacho’s voor het opdienen in twee kannen en giet ze samen in kleine degustatieglaasjes. 1
1
De twee soepen hebben een verschillende dikte en zullen zich daarom niet onder elkaar mengen.
Gazpacho in tweevoud is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gazpacho
5 min
Bekijk recept
Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gazpacho met witte kaas
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept