Aardappelsoep met zurkel

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de Bertolli in een kookpot met dikke bodem.
  • 2 Stoof de prei al roerend op een hoog vuur gedurende 2 min.
  • 3 Voeg de aardappelen toe en stoof ze eveneens op een hoog vuur gedurende 2 min.
  • 4 Voeg het water en het bouillonblokje erbij , breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Dek af en breng aan de kook.
  • 6 Verlaag vervolgens de temperatuur met de helft en laat gedurende 20 min. sudderen.
  • 7 Verhit ondertussen de Solo in een kleine pan en laat de zurkel slinken.
  • 8 Zet opzij.
  • 9 Voeg de zurkel toe als de aardappelen gaar zijn. 1
  • 0 Mix de soep en zet ze terug op een laag vuurtje. 1
  • 1 Klop de eierdooiers en de light room in een kom. 1
  • 2 Haal de pot van het vuur en voeg de light room met de eierdooiers toe en roer flink.1
  • 3 Het eigeel mag niet koken.1
  • 4 Versier met de gehakte, platte peterselie en bieslook.

Aardappelsoep met zurkel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rolletjes van gerookte zalm met asperges en zurkel
0 min
Bekijk recept
Rolletjes van gerookte zalm met asperges en zurkel
0 min
Bekijk recept
Zurkelsaus
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kempische zurkelsoep
Bekijk recept

Aardappelsoep met roggebrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Prei-aardappelsoep met grove mosterd en gerookte zalm
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoep met sint-jakobsnootjes en bieslookolie
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoep met gerookte forel
35 min Voorgerecht
Bekijk recept