Zoek
Aspergeroomsoep
4
60 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 l water
1 blokje Knorr Finesse groentebouillon
2 eetlepels gehakte bladpeterselie
1.5 dl light room
20 g Solo Vloeibaar
1 eetlepel bloem
250 g soepasperges
1 wit van prei
Bereiding
1
Maak het wit van de prei grondig schoon en snij het in fijne stukjes.
2
Schil de asperges zorgvuldig en verdeel ze in grote stukken, maar houd er twee opzij om ze apart te koken voor de versiering.
3
Doe de prei en stukken asperges in een ruime pan, stoof ze in de Solo tot ze mooiglazig zijn en bestrooi ze dan met de bloem.
4
Laat nog even verder stoven. Schenk er het water over, voeg het bouillonblokje toe en laat 35 minuten goed doorkoken onder gesloten deksel.
5
Kook ondertussen ook de twee hele asperges gaar in ongezouten water gedurende 5 minuten.
6
Verdeel ze in stukken zodat je de vier borden mooi kunt garneren.
7
Snij de kopjes overlangs in tweeën zodat je vier stukjes hebt.
8
Mix het soepmengsel mooi glad met een staafmixer en haal het door een fijne zeef.
9
Voeg daarna de light room toe en kruid naar smaak met peper en zout.1
0
Verdeel de soep in diepe borden of kommetjes en werk af met de stukken asperge en de gehakte bladpeterselie.
Aspergeroomsoep is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Velouté van groene asperges met rivierkreeft en sushi
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep met ricottakoekjes
60 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep met bleekselder
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Velouté van groene asperges met rivierkreeft en sushi
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep met ricottakoekjes
60 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep met bleekselder
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept