Kippensoep

8
210 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de selderstengels, het wit van de prei en de uien zorgvuldig schoon. Snijd ze vervolgens in grote stukken. Leg de kip in een ruime pan en voeg de grof gesneden groenten toe, samen met de bouillonblokjes.
  • 2 Schenk er het water over en laat ongeveer 3 uur pruttelen op een zacht vuurtje. Zeef daarna het geheel en behoud 2 liter van het kookvocht. Pluk het kippenvlees van het karkas en verwijder ook het vel.
  • 3 Maak de groenten voor de afwerking zorgvuldig schoon en snijd ze in kleine blokjes. Breng de 2 liter gezeefd kookvocht weer aan de kook en blancheer de fijngesneden groenten er kort in.
  • 4 Laat de vermicelli of pastalettertjes op het eind mee koken tot ze gaar zijn. Zorg ervoor dat lettertjes leesbaar blijven, dus kook ze niet te lang. Verdeel het kippenvlees in kleine blokjes, schik ze in de borden en schenk er de soep over.
  • 5 Werk eventueel af met een takje tuinkruiden. Let bij het proeven van kippensoep altijd op voor de temperatuur.

Kippensoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise tomaten-kippensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap kippensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle kippensoep
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise tomaten-kippensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap kippensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle kippensoep
10 min Voorgerecht
Bekijk recept