Zoek
Roomsoep van groene kool met langoustines en spek
6
55 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 groene kool
18 langoustines
18 dunne plakjes gerookt spek
2 uien
2 aardappelen
3 blokjes Knorr finesse kipbouillon
10 cl light room
2 soeplepels Solo Vloeibaar
30 g Solo
zout
peper
Bereiding
1
Maak de koolbladeren van elkaar los. Laat de mooiste ervan heel en snij de andere in stukjes.
2
Schil de uien en snij ze fijn. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
3
Laat de Solo smelten in een kookpot. Laat de ui er zachtjes in fruiten en voeg er dan de in stukjes gesneden kool aan toe.
4
Meng en giet er
1
5 l water en de bouillonblokjes bij.
5
Voeg er de aardappelblokjes en de hele koolbladeren bij en doe er peper op. Laat alles 30 minuten koken.
6
Pel ondertussen de langoustines en rol ze in de plakjes spek.
7
Aan het einde van de kooktijd van de soep haal je de hele koolbladeren eruit met een schuimspaan en je mixt de rest tot een gladde soep.
8
Zet die op een zacht vuurtje en doe er de room bij.
9
Doe er de hele koolbladeren opnieuw in en warm alles zachtjes op zonder koken.1
0
Verwarm de Solo Vloeibaar in een braadpan en laat de langoustines er 5 minuten op een hevig vuur in bakken, terwijl je ze voortdurend omkeert. 1
1
Verdeel de koolroomsoep over diepe borden, voeg er de langoustines bij en dien onmiddellijk op
Roomsoep van groene kool met langoustines en spek is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Paddenstoelentaart met spek
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min
Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Doperwten-roomsoep
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Kippenroomsoep met tuinkers
35 min
Bekijk recept
Kreeftensoep met mierikswortelroom
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept