safraan aardperensoep

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet de safraandraadjes in een kom met 2 el kokend water.
  • 2 Borstel de aardperen grondig schoon en snijd ze in dunne plakjes. Doe de plakjes in een kom met 2el citroensap om niet te verkleuren.
  • 3 Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Bak de ui glazig en breng de bouillon in een aparte pan aan de kook. Voeg de komijn toe aan de ajuin en bak hem 30sec mee.
  • 4 Voeg de uitgelekte aardperen, aardappelrasp, saffraanmengsel, bouillon en 2el citroensap toe aan de ajuin. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15-18 min op een laag vuurtjes sudderen, of tot de aardperen helemaal zacht zijn. Voeg de postelein toe (niet meekoken, alleen opwarmen).
  • 5 Mix en breng op smaak met peper/zout.

safraan aardperensoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardperensoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
aardperensoep
145 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardperen-roomsoep met pancettachips
50 min Voorgerecht
Bekijk recept

Spaanse ovenschotel met garnalen
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannellinibonen met calamares, saffraan en tomaten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle Met Heerlijke Verse Garnalen, Tomaten En Safraan
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
GEBRAAD VAN LAMSMANCHETTES MET SAFRAAN
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept