kikkerbillensoep

4
50 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 verwarm de kippenbouillon op een zacht vuurtje
  • 2 snijd de venkel in stukjes, bewaar het groen
  • 3 snij de wortel in kleine stukjes, de selderij in staafjes, het preiwit in ringetjes
  • 4 stoof de groenten in 2 eetlepels solo bakken en braden
  • 5 overgiet met
  • 15 liter bouillon, laat nog 5 minuten pruttelen
  • 6 zeef de groenten uit de bouillon en bewaar ze warm
  • 7 leg de kippenbillen in de bouillon en pocheer ze
  • 8 haal ze eruit en ontbeen ze, giet de bouillon weer bij de rest
  • 9 smelt in een grote kookpan 2 eetlepels solo bakken en braden en strooi er de bloem over1
  • 0 laat dit roerend met een garde 3 minuten koken, voeg al roerend de witte wijn toe, de bouillon en de room toe, laat even doorkoken en kruid1
  • 1 schep in elk bord een toorentje groenten1
  • 2 leg er wat kippenbillen op, vergiet met de hete soep 1
  • 3 werk af me wat venkelgroen en voeg er een scheutje pernod aan toe.

kikkerbillensoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Heldere kikkerbillensoep met venkel
Bekijk recept
Kikkerbillensoep met spinazie
Bekijk recept

Heldere kikkerbillensoep met venkel
Bekijk recept
Kikkerbillensoep met spinazie
Bekijk recept