1 Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze. Schil de winterwortel en snijd deze in plakken. Schil de aardappelen, was deze en snijd ze in blokjes. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in reepjes. Maak de kool schoon en snijd deze in reepjes. Verhit de distelolie in een pan en fruit hierin de uien en knoflook glazig. Voeg dan de wortel, aardappelen, paprika en kool toe en bak dit alles een paar minuten mee. Roer er dan het paprikapoeder en de tomatenpuree door, giet de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Draai dan de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat de soep25 minuten zachtjes koken. Leg dan de rookworst in plakjesgesneden in de soep en laat het nog 5 minuten zachtjes koken. Haal de pan van de hittebron en breng de soep op smaak met peper en zout. Roer de zure room door de soep. Lekker met bruin stokbrood en boter.