Zoek
Vichysoise
4
30 min
Solo Open Kitchen
Soep
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 klontje Solo
5 cl light room
2 aardappelen (niet vastkokend)
2 wit van prei
3 lente-uitjes
6 dl groentebouillon
25 g zure room
peper van de molen
zeezout
Bereiding
1
Was de prei en snij ze in ringen.
2
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
3
Stoof de prei aan in de Solo onder deksel, voeg de
4
bouillon toe en breng zachtjes aan de kook.
5
Voeg de aardappelblokjes toe en laat ongeveer 20 minuten
6
zachtjes sudderen.
7
Mix de soep grondig met een staafmixer. Voor een
8
mooie romige soep kun je deze best nog door een heel
9
fijne zeef doen. 1
0
Roer de zure room en de room door de soep en kruid 1
1
af met peper van de molen en zeezout. Laat afkoelen 1
2
en zet de soep dan in de koelkast tot ze heel koud is. 1
3
Serveer de Vichysoise als hapje of als voorgerechtje. 1
4
Smaak ze net voor het opdienen nogmaals af. 1
5
Koud kan ze namelijk wat flauwer smaken dan warm. 1
6
Bestrooi net voor het opdienen met wat fijngesnipperde lente-uitjes.
Vichysoise is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Vichysoise
50 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Vichysoise
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Vichysoise
50 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Vichysoise
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept