- was de waterkers en hak hem, op een beetje na, grof"},{"@type":"HowToStep","text":"2.
- pel en snipper de ui, verhit de boter in een hoge pan en fruit de uisnippers, bestuif ze met bloem en laat bruineren"},{"@type":"HowToStep","text":"3.
- voeg al roerend de melk, ruim 500ml water en het bouillonblokje toe"},{"@type":"HowToStep","text":"4.
- breng de soep aan de kook en laat ca 5 min zachtjes doorkoken"},{"@type":"HowToStep","text":"5.
- rooster de pijnboompitten goudbruin zonder boter en neem ze uit de pan"},{"@type":"HowToStep","text":"6.
- bak de ham knapperig, neem uit de pan en breek hem in grote stukken"},{"@type":"HowToStep","text":"7.
- voeg de waterkers aan de soep toe, pureer de soep met een staafmixer"},{"@type":"HowToStep","text":"8.
- breng op smaak met peper en zout"},{"@type":"HowToStep","text":"9. -"}],"recipeYield":"4 "}