GARNALEN-SAFFRAANSOEPJE

6
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : 30 min
  • 2 Dag zelf: 5 minDag ervoor
  • 3 Bereid ingredienten voor:
  • 4 3,5 el olijfolie
  • 5 375 g rauwe scampis (hou schelpen en koppen bij, verwijder darmkanaal)
  • 6 300ml droge witte wijn
  • 7 1 ½ ui fijngesneden
  • 8 3 stengel bleekselder, fijngesneden
  • 9 2 teen knoflook1
  • 0 3 el tomatenpuree1
  • 1 1,50l visbouillon1
  • 2 1 courgette , in kleine blokjes gesneden1
  • 3 1,5 tomaat in kleine blokjes gesneden1
  • 4 187,5 ml passata1
  • 5 Snufje saffraandraden1
  • 6 Snufje cayennepoeder1
  • 7 ¾ tl paprikapoeder1
  • 8 1,5 el fijngesneden bladpeterselie1
  • 9 3 el slagroom2
  • 0 Verhit olie op hoog vuur in grote koekepan met zware bodem en bak de garnalenkoppen en schalen 3-4 min al roerend en plet ze met puree stamper. Schenk de 100ml wijn er bij en kook 1min. Voeg ui, bleekselder, knoflook, tomatenpuree erbij en roer alles goed. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op middelhoogvuur 10 min doorkoken. Schenk door zeef boven grote pan. Druk de laatste sappen uit de zeef en gooi de afval weg.Dag zelfHaal op tijd uit de frigoVerhit de bouillon opnieuw, voeg courgetteblokjes, tomatenblokjes, passata, saffraan, cayennepeper en paprikapoeder toe + pz. Verwarm 5min op laag vuur zonder te koken.Voeg de garnalen + peterselie toe en verwarm 2-3 min. Voeg een el room toe.

GARNALEN-SAFFRAANSOEPJE is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept