Zoek
Witloofsoep
4
30 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kilo witloof
4 grote uien
4 middelmatige aardappelen
4 kippenbouillonblokjes
1 dl room
100 gram boter
peper
nootmuskaat
100 gram gerookte zalm
Bereiding
1
snij het witloof fijn en was het en laat uitlekken.
2
snij de uien.
3
snij de aardappelen in teerlingen.
4
laat 75 gram boter bruinen.
5
stoof hierin de uien tot ze glazig zijn.
6
voeg dan het fijngesneden witloof toe en laat tot op een 1/3 instoven.
7
voeg dan 4 liter water toe tesamen met de bouillonblokjes.
8
laat 20 minuten koken.
9
mixt de soep fijn.1
0
voeg dan de room toe tesamen met de resterende 25 gram boter.1
1
breng op smaak met peper en nootmuskaat.1
2
leg voor het opdienen wat fijngesneden zalm op het bord en giet hier de soep over.1
3
eventueel versieren met wat fijngesnipperde peperselie.1
4
smakelijk !
Witloofsoep is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Witloofsoep met garnalen
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofsoep met witbier
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Witloofsoep met garnalen
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofsoep met witbier
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept