- Snij het vruchtvlees van de pompoen in stukken. Versnipper de uien en snij het wit van de prei (met een stukje groen) in fijne ringetjes."},{"@type":"HowToStep","text":"2.
- Smelt de boter in een kookpan en stoof gedurende 5 min. de stukjes ui en prei glazig. Voeg de stukken pompoen toe en laat nog 5 min. stoven op een zacht vuur."},{"@type":"HowToStep","text":"3.
- Voeg de suiker toe en kruid met peper en zout. Laat nog 5 min. sudderen."},{"@type":"HowToStep","text":"4.
- Snij de aardappelen in blokjes."},{"@type":"HowToStep","text":"5.
- Giet de bouillon en de melk in de pan. Voeg de blokjes aardappel toe en laat een half uur koken met het deksel op de pan."},{"@type":"HowToStep","text":"6.
- Mix de soep fijn en voeg indien nodig water toe. Verwarm nog even en voeg de room toe. Kruid naar eigen smaak met peper en zout. Dien onmiddellijk op."},{"@type":"HowToStep","text":"7. (Los blad Colruyt)"}],"recipeYield":"6 "}