Pompoensoep

6
50 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - Snij het vruchtvlees van de pompoen in stukken. Versnipper de uien en snij het wit van de prei (met een stukje groen) in fijne ringetjes.
  • 2
    - Smelt de boter in een kookpan en stoof gedurende 5 min. de stukjes ui en prei glazig. Voeg de stukken pompoen toe en laat nog 5 min. stoven op een zacht vuur.
  • 3
    - Voeg de suiker toe en kruid met peper en zout. Laat nog 5 min. sudderen.
  • 4
    - Snij de aardappelen in blokjes.
  • 5
    - Giet de bouillon en de melk in de pan. Voeg de blokjes aardappel toe en laat een half uur koken met het deksel op de pan.
  • 6
    - Mix de soep fijn en voeg indien nodig water toe. Verwarm nog even en voeg de room toe. Kruid naar eigen smaak met peper en zout. Dien onmiddellijk op.
  • 7 (Los blad Colruyt)

Pompoensoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept