Pompoensoep

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de hoed van de pompoen, vervolgens in maantjes , verwijder de pitten en schil de pompoen zodat je 400 gr pompoenvlees hebt. Draai uit de rest een 30 bolletjes als garnituur. Was en snijd de andere groenten en stoof deze aan in een ruime ketel met wat boter samen met de geraspte gemberwortel, doe er ook het pompoenvlees bij. Stoof de bolletjes apart aan in wat boter, kruid met pezo en laat 2a3 min. stoven.
  • 2 Giet de bouillon bij de groenten, kruid met pezo en curry laat een uurtje rustig koken. Was en pluk de peterselie, hak fijn. Neem enkel sneden brood, snijd de korst eraf en verdeel in blokjes van ongeveer 1 cm. Bak aan in een pan met wat boter of olie. Haal na een uurtje de soep van het vuur en mix ze fijn, breng op smaak met pezo en curry serveer met de bolletjes,peterselie en broodkorstjes.

Pompoensoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept