Waterkerssoep met amandelen

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    20 minuten, kan vooraf
  • 2 Smelt 2 EL boter in een kookpan en doe er de gesneden soepgroenten in. Laat al roerend een tweetal minuten stoven. Strooi er 6 EL amandelpoeder over en giet er de hete kippenbouillon bij. Dek af en laat 15 minuten koken.
  • 3 Voeg de waterkers toe (er mag gerust wat stengel aanblijven), laat 30 seconden meekoken en mix dan de soep zeer fijn.
  • 4 Afwerking
  • 5 Maakte u de soep vooraf klaar, verwarm ze dan op een zacht vuurtje. Verdeel over de borden en werk elk bord net voor het opdienen af met een blaadje waterkers en 1 EL amandelpoeder.
  • 6 Voor een extra feestelijke toets : strooi goudbruin geroosterde amandelschilfers (rooster ze zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag) of reepjes krokant gebakken gerookte hesp over de soep.

Waterkerssoep met amandelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Waterkerssoep
20 min
Bekijk recept
Waterkerssoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Waterkerssoep
30 min-
Bekijk recept
Romige waterkerssoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept