Zoek
Aardappelsoep (parmentier)
6
25 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 preien in ringetjes
1 ui, fijngesnipperd
450 gr aardappelen, geschild en in stukjes
125 cl kippenbouillon
4 sneetjes bruin brood, in vierkantjes gesneden
room
bieslook, gesnipperd
solo, bakken en braden
kerriepoeder
nootmuskaat
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Stoof de ui met de preiringetjes in een beetje solo.
2
Voeg er de aardappelen en de kippenbouillon aan toe en breng aan de kook.
3
Laat 15 minuten koken.
4
Bak de vierkantjes brood knapperig bruin in een pan met flink wat solo, haal uit de pan en laat afkoelen op keukenpapier.
5
Mix de soep en breng op smaak met kerriepoeder, nootmuskaat en pezo.
6
Schep de soep in warme soepborden of kommen, doe er een scheutje room bij en bestrooi met bieslooksnippers en croutons.
Aardappelsoep (parmentier) is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Vispaté parmentier
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Parmentier met pens, appels en noten
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehakt parmentier met wortelpuree
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehakt parmentier
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoep met roggebrood
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Prei-aardappelsoep met grove mosterd en gerookte zalm
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoep met sint-jakobsnootjes en bieslookolie
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoep met gerookte forel
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept