Zoek
Tomatensoep met basilicumroom
8
25 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 grote trostomaten
1 kleine ui, fijngehakt
1 el suiker
1 el tomatenpuree
160 cl kippenbouillon, (1/2 blokje)
50 cl room (40% VG)
handvol basilicumblaadjes, fijngehakt
olijfolie
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Snij twee tomaten in grote stukken.
2
Verwijder schil en zaadjes van de derde tomaat en snij het vruchtvlees in blokjes.
3
Bak de ui glazig in een scheut olijfolie, voeg de grote niet ontvelde tomaatstukken, de suiker en de tomatenpuree toe, laat even stoven.
4
Giet er de kippenbouillon bij, laat ongeveer 15 minuten koken op een zacht vuur.
5
Mix de soep zeer fijn, breng op smaak met pezo.
6
Doe de gehakte bacilicumblaadjes bij de room, kruid met pezo en klop de room half stijf.
7
Serveer de soep in kleine hapjes soepkommen en werk af met de basilicumroom en enkele blokjes tomaat.
8
De soep kan zowel koud als warm geserveerd worden.
Tomatensoep met basilicumroom is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken scholfilet met courgetteratatouille en basilicumroom
1u5 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met basilicumroom
45 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gazpacho met gefrituurde roodbaars
1u55 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met courgette, erwten en basilicumroom
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Romige tomatensoep
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept