Tomatensoep met balletjes

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de uien en aardappelen in kleine stukjes zodat ze bij het aanstoven snel gaar zijn. Stoof ze aan met de vetstof.
  • 2 Doe er de fijngesneden tomaten bij. Gebruik genoeg tomaten met veel smaak, anders krijg je nooit de typische smaak van tomatensoep en de noodzakelijke rode kleur. Als je teveel andere groenten toevoegt, gaat de smaak van de tomaten verloren.
  • 3 Laat de tomaten niet te lang stoven. Door het vel en de pitten wordt de soep anders bitter.
  • 4 Voeg water en groentebouillon toe en laat de soep 20 minuten doorkoken.
  • 5 Mix de soep en zeef ze onmiddellijk. Als de gemixte pitten te lang in de soep liggen, gaat de soep verzuren.
  • 6 Voeg de ketchup en de tomatenpuree toe. Zij geven een extra rode kleur en accentueren de zoete smaak.
  • 7 Voeg de room toe.
  • 8 Rol de balletjes en wentel ze in de bloem. Schud ze goed af en laat ze gaar worden in de soep. Hierdoor krijg je een nog betere smaak. De bloem vormt een korstje ronde de balletjes en zo vermijd je dat ze uiteenvallen in de soep.
  • 9 Kruid met peper en zout.

Tomatensoep met balletjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Romige tomatensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept