Zoek
Broccolisoep met kaas
8
40 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gr broccoli
1 dikke bloemige aardappel, geschild en in blokjes
1 bosje lente-uitjes
2 el solo, bakken en braden
1 liter groenten- of kippenbouillon
peper&zout (pezo)
slagroom
150 gr geraspte emmenthaler
Bereiding
1
Snij de roosjes van de broccoli en spoel grondig onder stromend koud water, laat uitlekken. Snij de dikke stengel in plakjes en spoel.
2
Maak de lente uitjes schoon en snij in ringetjes.
3
Solo verhitten in een soepketel en de groenten aanstoven, kruiden met pezo en blussen met de bouillon.
4
Als de soep aan de kook is, aardappelblokjes toevoegen, soep +/-20 min laten sudderen.
5
Soep van het vuur nemen, even laten afkoelen, daarna de soep mixen met een staafmixer.
6
Soep terug op het vuuur zetten en heel even laten koken, eventueel bijkruiden met pezo.
7
Soep opdienen in zeer warme soepborden, afwerken met een scheutje room en bestrooien met de kaas.
Broccolisoep met kaas is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min
Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Romige broccolisoep met oude kaas
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccolisoep met rauwe ham
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccolisoep
20 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Broccolisoep
30 min-
Bekijk recept