Soep van Zuiderse groenten

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de uien en hak ze fijn Pel de knoflookteentjes. Snijd de courgettes in blokjes. Was de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika's grof.
  • 2 Maak de courgette en de paprika voor het garnituur schoon en snij in dunne reepjes.
  • 3 Stoof deze reepjes in een beetje boter of olijfolie tot ze beetgaar zijn.
  • 4 Verhit de vetstof. Stoof de ui glazig. Voeg de paprika's en courgettes toe en laat 3 tot 4 minuten stoven met deksel. Pers er de teentjes knoflook boven uit en voeg de gepelde tomaten toe.
  • 5 Voeg de bouillon toe. Kruid met de Provençaalse kruiden, laurierblaadjes, peper en zout.
  • 6 Laat 30 minuten koken en haal de laurierblaadjes eruit.
  • 7 Pureer de soep en werk af met de gestoofde courgette en paprikareepjes.
  • 8 Eet smakelijk.

Soep van Zuiderse groenten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept