1 Haal de waterkersblaadjes van de steeltjes. Pel en snipper de sjalot fijn. Spoel en snij het preiwit in ringetjes. Schil en snij de aardappel in blokjes.
2 Stoof de prei en de sjalot aan in een nootje solo. Doe er de aardappelblokjes en de waterkersblaadjes bij (hou een handje apart voor de afwerking).
3 Schenk er de bouillon bij, voeg er het kruidentuiltje aan toe. Laat 10 minuten zacht jes koken onder deksel.
4 Neem het kruidentuiltje weg. Mix de soep en breng ze weer tot tegen de kook aan. Doe er de room bij. Roer glad.
5 Kruid de soep naar smaak met pezo en werk af met een plukje waterkers.
6 Dien op met echt boerenbrood en hoeveboter.
7 Tip: Het is een hele klus om de steeltjes van de blaadjes te plukken. Echt nodig is het niet, maar het maakt de soep wel veel fijner.