Waterkersroomsoep

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal de waterkersblaadjes van de steeltjes. Pel en snipper de sjalot fijn. Spoel en snij het preiwit in ringetjes. Schil en snij de aardappel in blokjes.
  • 2 Stoof de prei en de sjalot aan in een nootje solo. Doe er de aardappelblokjes en de waterkersblaadjes bij (hou een handje apart voor de afwerking).
  • 3 Schenk er de bouillon bij, voeg er het kruidentuiltje aan toe. Laat 10 minuten zacht jes koken onder deksel.
  • 4 Neem het kruidentuiltje weg. Mix de soep en breng ze weer tot tegen de kook aan. Doe er de room bij. Roer glad.
  • 5 Kruid de soep naar smaak met pezo en werk af met een plukje waterkers.
  • 6 Dien op met echt boerenbrood en hoeveboter.
  • 7 Tip: Het is een hele klus om de steeltjes van de blaadjes te plukken. Echt nodig is het niet, maar het maakt de soep wel veel fijner.

Waterkersroomsoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Waterkersroomsoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Waterkersroomsoep
60 min Voorgerecht
Bekijk recept

Waterkersroomsoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Waterkersroomsoep
60 min Voorgerecht
Bekijk recept