Tagliolini- en courgettesoep

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de courgettes en snij ze in blokjes. Hak de ui, knoflook fijn en basilicum fijn. Meng de look en basilicum met de Parmezaanse kaas, 1 eetlepel olijfolie en een snuifje zout. Hou even opzij.
  • 2 Fruit de ui in de margarine, voeg er de courgettes bij en laat het even aanbruinen, kruid af met zout en peper. Giet er dan de bouillon over en breng aan de kook. Kook nog 10 minuten verder.
  • 3 Voeg de pasta toe die je eerder in stukken van een 6-tal cm hebt gesneden (als die een lange vorm had uiteraard). Voeg de basilicum/kaasmengeling toe neem meteen van het vuur. Laat een tweetal minuten staan zodat de smaken beter uitkomen.
  • 4 Serveer bij deze maaltijd Italiaanse ciabatta of focacciabrood.

Tagliolini- en courgettesoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Courgettesoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Eenvoudige courgettesoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Courgettesoep met pizzabroodjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roggebrood met kaas en soep
10 min
Bekijk recept

Tagliolini carbonara met frisse zomerpostelein
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde biefstuk met knoflooktomaatjes
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met spinazie en kastanjechampignons
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met pit
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept