Velouté van boontjes en courgetten

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Giet 1 liter koud water in een kookpot en voeg er 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten en 1 blokje Knorr Bouquet Garni aan toe.
  • 2 Was en droog de boontjes waarvan je de kopjes verwijderd. Was de courgetten en snij in schijfjes.
  • 3 Voeg de groenten aan het water toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken vanaf het moment dat het water kookt.
  • 4 Neem de soep van het vuur en mix langdurig de groenten zodat je een mooie velouté krijgt.
  • 5 Los 1 soeplepel Maizena op in wat koud water. Voeg toe aan de velouté.
  • 6 Voeg de room toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog 3 minuutjes warmen op een laag vuurtje.
  • 7 Dien op in kommetjes of soepborden. Decoreer de soep met enkele gegrilde sesamzaadjes en wat fijn gesneden bieslook.

Velouté van boontjes en courgetten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Groentecouscous
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met kreeft
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zoete muffins met courgettes en walnoten
Snack
Bekijk recept
Courgettestaafjes met parmigiano
5 min Snack
Bekijk recept

Veloute Aux Champignons De Paris
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Velouté Met Sint-jakobsvrucht
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Veloute De Moules Au Curry
20-30 min -
Bekijk recept
Velout de courgettes (courgettesoep)
Bekijk recept