witloofsoep - basis

6
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil en was de aardappelen.
  • 2 Reinig het witloof en snij het in stukken. Indien je de typische bittere smaak van witloof niet wenst, zorg er dan voor dat het hart onderaan niet gebruikt wordt. Vollegrond witloof heeft meer bitterheid dan watercultuur.
  • 3 Sueer de ajuin (niet bruinen) en stoof het witloof aan (niet kleuren) onder deksel. Het witloof moet grijsachtig worden. Snij de aardappelen in blokjes en voeg bij het witloof.
  • 4 Kruiden met aromat, bruine fond en bouillon. Voeg water bij tot het witloof volledig onder staat. Laat 20 min. koken onder deksel. Neem van het vuur en mix met een staafmixer.
  • 5 De soep kan zo gegeten worden, of naar smaak afgewerkt worden
  • 6
    - met culinaire room
  • 7
    - met grijze garnaaltjes (enkel toevoegen net voor het opdienen, in het bord)
  • 8
    - sliertjes gerookte zalm
  • 9
    - gestoofde witloofsnippers1
  • 0
    - culinaire room - hespenblokjes 1
  • 1
    - peterselie1
  • 2
    - gemalen kaas1
  • 3 .........

witloofsoep - basis is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Karbonade met romige groente-kaaspasta
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise tomaten-kippensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Witloofsoep met garnalen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofsoep met witbier
40 min Voorgerecht
Bekijk recept