Limburgse erwtensoep

6
70 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de erwten een nacht weken in water.
  • 2 Schil de aardappelen, pel de uien, spoel de prei en de selder. Snij de groenten in grove stukken. Snij de zwoerd van het spek af.
  • 3 Giet de erwten af. Doe ze met 1,5 l water in een diepe kookpot. Breng aan de kook. Schuim af. Doe er het spek, de tijm en de laurier bij. Laat 40 minuten koken onder deksel.
  • 4 Voeg er de groenten aan toe. Kruid met pezo. Laat nog 20 minuten koken onder deksel.
  • 5 Neem het spek en de kruiden uit de soep. Draai de soep door een roerzeef of pureer met de staafmixer.
  • 6 Snij het spek in blokjes. Breng de soep weer tot tegen de kook aan. Doe er de spekblokjes bij en kruid naar smaak bij met pezo. Serveer goed heet met vers gebakken broodkorstjes.

Limburgse erwtensoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met worst
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Limburgse appelvlaai
60 min-
Bekijk recept
Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Karbonade met mosterdpuree en broccoli
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sperziebonen met Amsterdamse uien
15 min Bijgerecht
Bekijk recept