witlofsoep met garnaaltjes

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 maak de stronkjes witloof schoon. spoel ze, verwijder eventueel de butenste blaadjes. snij het bittere kerntje onderaan weg. snij de struikjes in repen
  • 2 snij de peterselieblaadjes van de stengels. maak een kruidentuiltje van vijf stengels peterselie, de laurier en de tijm en bind het met een touwtje bijeen. hak de peterselieblaadjes
  • 3 pel de uien en snipper ze fijn. fruit ze glazin in een koffielepel boter of olie. doe er het witloof bij. laat een paar minuten stoven. strooi er een mespunt suiker bij en roer goed.
  • 4 schenk er de warme bouillon bij en voeg er het kruidentuiltje aan toe. breng tot tegen de kook aan; dek af. laat 15 minuten zachtjes koken.
  • 5 neem het kruidentuiltje weg en mix de soep. breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • 6 verdeel over kommetjes of diepe borden. werk af met de garnaltjes engehakte peterselie. serveet goed heet, met bruin brood en boter.

witlofsoep met garnaaltjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tasty Tom-trostomaten met garnalen en dragon
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofschuitjes
10 min Snack
Bekijk recept
Courgette-crèmesoep met Hollandse garnalen
40 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Omelet met dragon en tapenade van gedroogde tomaat, grijze garnalen en zure room
Lunchgerecht
Bekijk recept

Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Witlofsoep
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofsoep met geitenkaas, dille en geschaafde amandelen
30 min-
Bekijk recept