Italiaanse tomatensoep met vis

2
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de sjalot en de knoflook fijn. Fruit deze op een rustig vuurtje in een smalle, hoge pan. Het is de bedoeling dat de ui en de knoflook hun smaak gaan uitzweten, ze moeten dus alleen glazig worden, niet goudbruin!
  • 2 Doe er dan de balsamicoazijn bij en kook deze in totdat het een dikke stroop is.
  • 3 Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en verwijder het hart ervan.
  • 4 Doe de tomaat in de pan en laat het een minuut of vijf flink koken met de deksel op de pan.
  • 5 Giet er dan 3/4 liter kokend water bij en zet het vuur zachtjes. Roer de room er door en pureer de tomatensoep na 10 minuten met de blender.
  • 6 Doe de vis erbij en vlak voor het opdienen de basilicum en peterselie naar smaak.
  • 7 Zout en zwarte peper om de italiaanse tomatensoep op jouw smaak te brengen en je bent klaar!
  • 8 Varieer met dit basis recept! Gebruik eens bosui, voeg een paprikaatje toe en maak het je eigen tomatensoep

Italiaanse tomatensoep met vis is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren rijst met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vis met honingworteltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept