1 Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier of een speciaal zacht borsteltje (nooit wassen, want dan zuigen ze water op en dat komt de smaak niet ten goede).
2 Snijd de paddenstoelen in stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook en bak deze in een soeppan met de paddenstoelen 5 minuten zachtjes in de olie.
3 Doe de tijm, wijn en bouillon erbij, breng opnieuw aan de kook en draai het vuur dan laag. Laat de soep 5-7 minuten zachtjes doorkoken tot de paddenstoelen zacht zijn.
4 Pureer de soep in de keukenmachine, blender of met de staafmixer. Doe de soep terug in de pan, meng met de crème fraîche en verwarm nog even goed.
5 Breng op smaak met zout en peper en schep de soep in diepe borden of soepkommen.
6 Serveertip: Lekker met sesamsoepstengels.
7 Tip: Houd een handje gebakken paddenstoelen en wat blaadjes tijm apart om over de soep te strooien. Roer nog een beetje crème fraîche door de soep in het bord zodat er mooie witte streepjes ontstaan.