Uiensoep met sherry

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - pel de uien, snijd ze in vieren en vervolgens in dunne ringen
  • 2
    - fruit de uienringen in de hete olie en breng ze op smaak met zout en peper
  • 3
    - bestrooi de ui met wat paprikapoeder en laat dit lichtjes bruineren
  • 4
    - voeg ca 500 ml water, de sherry en de bouillonblokjes toe en roer het door
  • 5
    - breng aan de kook en laat met het deksel op de pan ca 20 min op laag vuur doorkoken
  • 6
    - was de peterselie, ham hem fijn en voeg hem toe aan de soep
  • 7
    - breng op smaak met peper en zout
  • 8
    - verdeel de soep over 4 ovenvaste soepkommen
  • 9
    - leg in iedere kom een sneetje stokbrood en strooi er de geraspte kaas overheen1
  • 0
    - zet in een op 200°C voorverwarmde oven tot de kaas bovenop goudbruin is

Uiensoep met sherry is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vijfkruiden-karbonades
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse garnalensoep met sherry
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Reuzengarnalen met sherrydip
10 min Snack
Bekijk recept

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept