- pel de ui en snijd hem in vieren"},{"@type":"HowToStep","text":"2.
- schil de wortels, maak ze schoon en snijd 1 ervan in grove stukken"},{"@type":"HowToStep","text":"3.
- maak de kipfilet schoon en breng het samen met de ui, de grof gesneden wortel en de peperkorrels in 750 ml water met een snufje zout aan de kook"},{"@type":"HowToStep","text":"4.
- laat de bouillon ca 35-40 min zachtjes doorkoken met het deksel op de pan"},{"@type":"HowToStep","text":"5.
- schep regelmatig het schuim van de oppervlakte van de bouillon"},{"@type":"HowToStep","text":"6.
- snijd de 2 overige wortels in fijne reepjes"},{"@type":"HowToStep","text":"7.
- pel de knoflook, schil de gember en snipper ze beide"},{"@type":"HowToStep","text":"8.
- haal het vlees uit de bouillon en laat afkoelen, zeef de bouillon en zet hem even weg"},{"@type":"HowToStep","text":"9.
- braad het vlees in een grote (soep)pan in de hete olie aan beide kanten bruin, breng op smaak met peper en zout en neem uit de pan"},{"@type":"HowToStep","text":"10.
- bak de wortelreepjes, de gember en de knoflook kort aan in het braadvet"},{"@type":"HowToStep","text":"11.
- voeg daar de bloem en de kerrie aan toe en laat deze kort bruineren"},{"@type":"HowToStep","text":"12.
- roer de bouillon en de slagroom gelijkmatig door het kerriemengsel"},{"@type":"HowToStep","text":"13.
- breng de soep aan de kook en laat hem ca 10 min zachtjes doorkoken"},{"@type":"HowToStep","text":"14.
- breng op smaak met zout, peper en limoensap"},{"@type":"HowToStep","text":"15.
- snijd de kip in schijfjes en verwarm deze opnieuw in de soep"},{"@type":"HowToStep","text":"16.
- serveer de soep met enkele plakken kip in het midden en garneer het geheel met een paar blaadjes koriander"}],"recipeYield":"4 "}