Thaise kipkerriesoep

4
75 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - pel de ui en snijd hem in vieren
  • 2
    - schil de wortels, maak ze schoon en snijd 1 ervan in grove stukken
  • 3
    - maak de kipfilet schoon en breng het samen met de ui, de grof gesneden wortel en de peperkorrels in 750 ml water met een snufje zout aan de kook
  • 4
    - laat de bouillon ca 35-40 min zachtjes doorkoken met het deksel op de pan
  • 5
    - schep regelmatig het schuim van de oppervlakte van de bouillon
  • 6
    - snijd de 2 overige wortels in fijne reepjes
  • 7
    - pel de knoflook, schil de gember en snipper ze beide
  • 8
    - haal het vlees uit de bouillon en laat afkoelen, zeef de bouillon en zet hem even weg
  • 9
    - braad het vlees in een grote (soep)pan in de hete olie aan beide kanten bruin, breng op smaak met peper en zout en neem uit de pan1
  • 0
    - bak de wortelreepjes, de gember en de knoflook kort aan in het braadvet1
  • 1
    - voeg daar de bloem en de kerrie aan toe en laat deze kort bruineren1
  • 2
    - roer de bouillon en de slagroom gelijkmatig door het kerriemengsel1
  • 3
    - breng de soep aan de kook en laat hem ca 10 min zachtjes doorkoken1
  • 4
    - breng op smaak met zout, peper en limoensap1
  • 5
    - snijd de kip in schijfjes en verwarm deze opnieuw in de soep1
  • 6
    - serveer de soep met enkele plakken kip in het midden en garneer het geheel met een paar blaadjes koriander

Thaise kipkerriesoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kipkerriesoep
20-30 min -
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept