Bouillons

4
100 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het vlees in stukken van 3 cm en doe deze met de andere ingrediënten in de pan
  • 2 Doe het deksel stevig op de pan en laat de inhoud een uur zacht pruttelen.
  • 3 Zeef de bouillon door eventueel een kaasdoek (theedoek) om een helder vocht te krijgen.
  • 4 Als de bouillon niet helder is doet u er een geklopt eiwit en een schone eierschaal in.
  • 5 Laat het geheel nog 20 minuten doorpruttelen.
  • 6 Zeef het daarna opnieuw zorgvuldig.
  • 7 Serveren.
  • 8 Maak de bouillon heet, voeg er een beetje sherry aan toe of gebruik de garnering als onder.
  • 9 VARIATIES1
  • 0
    - CONSOMMES JULIENNE1
  • 1 snijd wortel in luciferstaafjes. Doe er wat boter bij en laat het geheel in een beetje hete bouillon1
  • 2 langzaam gaar worden.1
  • 3
    - CONSOMMES JARDINIERE1
  • 4 Als boven, maar de groenten in dobbelsteentjes gesneden.1
  • 5
    - CONSOMMES OEF1
  • 6 Snijd van een hardgekookt ei het wit in leuke figuurtjes. Het eigeel kan ook gebruikt worden.

Bouillons is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Keukentermen 2
0 min
Bekijk recept
oosters soepje
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
osso buco
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Twaalf Apostelensoep
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Keukentermen 2
0 min
Bekijk recept
oosters soepje
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
osso buco
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Twaalf Apostelensoep
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept