Franse uiensoep

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Om de soep pikanter te maken kunt u een mespuntje cayenne gebruiken. Voor meer smaak kunt u bij de ui ook een teentje knoflook laten meefruiten. Naar keuze kan ook nog een eetlepel tomatenpuree en wat tijm worden toegevoegd (jaren '60 soep). In plaats van Gruyere kunt u ook Maaslander nemen. Benodigde materialen: een soeppan met een dikke bodem plus deksel en vuurvaste soepkoppen. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de plakken ui hierin glazig en zacht. Giet wijn en bouillon erover. Kook 20 minuten zachtjes onder deksel. Breng een grill tot gloeien. Rasp de kaas, rooster het stokbrood aan weerszijden. Schep de soep in de koppen. Leg het stokbrood erin. Bestrooi het met kaas en zet het onder de grill tot de bovenkant goudbruin is.

Franse uiensoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept